Lyžovačka Jeseníky 2022

V pátek 11. února jsme se všichni setkali v Prostějově, odkud jsme odjížděli na lyžovačku. Na ubytování jsme jeli asi hodinu a půl. Po příjezdu do Rudy, kde jsme byli ubytovaní, se objevilo pár problémů. Například v kuchyni nebyl vařič, to nás však neodradilo a pozdější obědy se dělaly na kamnech, které jsme měli k dispozici. Poté co jsme se ubytovali, jsme měli trochu času na hraní deskových her. Když jsme dohráli, měli jsme večeři a po ní i krátkou večerní modlitbu. Po níž jsme se rozešli do svých pokojů spát. 

Další den ráno jsme začali modlitbou a rozjímáním nad denním evangeliem. Pak byla snídaně, po které jsme se již chystali na odjezd na svah. Po cestě do skiareálu Karlov nás navigace navedla na zasněženou a neprůjezdnou cestu, která nám udělala cestu na svah trochu dobrodružnější. Když jsme se nakonec dostali do Karlova, už jsme se všichni těšili na den strávený na lyžích. Vyrazili jsme tedy lyžovat. Celý den bylo nádherné počasí a nálada byla výborná. Po poledni jsme se sešli v jedné restauraci pod svahem, kde jsme měli společně oběd. Pak jsme vyrazili opět na svah. Celé lyžování jsme zakončili koulovačkou přímo na svahu. Potom už jsme zamířili k autům a zpět na ubytování. V Rudě byl již P. Strogan a měli jsme mši svatou v místním kostele. Po mši svaté na nás už čekala skvělá večeře, po níž jsme měli večerní modlitbu. Večer jsme se dívali na film, po zhlédnutí jsme o něm ještě chvíli debatovali. Pak jsme ale šli už spát.

V neděli ráno jsme začali modlitbou, po které následovala snídaně, potom už jsme se balili. Po cestě domů jsme se stavili na mši ve Staré vsi u Rýmařova, odkud jsme už vyrazili směr Prostějov. 

Z lyžovačky si všichni jistě odnesli mnoho skvělých a nezapomenutelných zážitků a pocit dobře stráveného času.

Marky Janíková, účastnice akce