Církevní Silvestr

Po delší době zase v hojném počtu jsme mohli společně oslavit konec církevního roku. V sobotu 26. listopadu do Brodku u Prostějova přijela kromě mládeže z děkanátu Prostějov i mládež z děkanátů Konice a Vyškov.

Církevní Silvestr jsme zahájili v 18 hodin mší svatou v kostele Povýšení sv. Kříže v Brodku u Prostějova. My, kteří jsme zpívali a hráli ve schole, jsme se sešli již v 16 hodin, abychom naladili své nástroje a hlasivky. Letošní schola byla opravdu pestrá na nástroje. Nechyběly housle, příčná flétna, cajon, klávesy a kytary všeho druhu. Za celou organizaci zkoušek a vedení scholy bych chtěla moc poděkovat Bětušce, která se toho zhostila na jedničku.

Mši sloužil náš milý kaplan, otec Tomáš Strogan, a navštívil nás i otec Petr Bulvas. Zavítal mezi nás i náš kněz, otec Pavel Barbořák. V kázání zaznělo mnoho pěkných impulsů, třeba jak je důležité otevírat své srdce Bohu a druhým lidem nebo že není dobré chtít všechno hned.

Po mši svaté jsme přešli silnici a naše kroky  zamířily do sálu brodecké hasičárny. Sál byl vkusně vyzdoben v duchu celého večera – Casino Royale.

Na začátku se nám představili animátoři děkanátu Prostějov se svou scénkou. Následně nás animátoři Zdenda a Kačka mile přivítali a krátce uvedli program. Poté byla pro nás nachystána tematická hra ve formě rulety, kelímků a kostek. Žetony, které jsme obdrželi u registrace, jsme mohli znásobit a pak využít na baru. Také animátoři z konického děkanátu nás pobavili svou scénkou.

Během večera jsme měli možnost popovídat si s přáteli, zatančit si, vyfotit se ve fotokoutku Vojty Kapounka a ochutnat dobrůtky z baru. Na některé se usmálo štěstí a odnesli si s sebou i výhry z tomboly.

Blížila se půlnoc a my jsme utvořili kruh kolem svíce uprostřed sálu. A jak lépe bychom mohli přivítat nový církevní rok než společnou modlitbou. A tak jsme v ní děkovali za uplynulý rok a prosili za ten nadcházející. Po požehnání následovala volná zábava.

Děkuji všem animátorům za veškeré přípravy, kterých nebylo málo.

Přeji všem požehnaný nový církevní rok a kéž je pro nás adventní doba skutečně dobrou přípravou na Vánoce.

Terka Klemešová, účastnice akce