Crossna leden

První Crossna v letošním roce se uskutečnila v pátek 6. 1. v Prostějově. Začala krásnou mší svatou v kostele sv. Cyrila a Metoděje, kterou tradičně sloužil otec Strogan a byla doprovázena překrásným zpěvem scholy s doprovodem kytar, houslí a kontrabasu. Otec Strogan měl hezké kázání, z kterého si myslím každý něco odnesl.

Po mši svaté jsme se přesunuli do pěkné a prostorné petrské fary. Byla příležitost na povídání si spolu a seznamování, čas na občerstvení a pití.

A pak přišla společná hra na prolomení ledů. Hra která uvolnila atmosféru, vytvořila mnoho smíchu a radosti.

Po hře jsme se rozdělili do dvou skupinek na starší a mladší. Tématem debaty bylo: Naše role, řekla bych že tato debata vedla k zamyšlení a uvědomění si jaké máme nebo můžeme mít role.

Naše role jako role křesťana, jak můžeme ukazovat že jsme děti Boží, naše role podle toho jací jsme, co v nás je, co nás baví. Uvědomění si, že každý z nás má nějakou roli.

Po debatě, která byla vážně přínosná, jsme se zase všichni sešli spolu v jedné místnosti a strávili ještě nějaký čas rozhovory. Pak přišla závěrečná písnička, závěrečná modlitba, požehnání od otce Strogana a nakonec loučení.

Crossna mě obohatila o mnoho myšlenek a strávila jsem díky ní krásný čas ve společenství mladých, věřících lidí a odjížděla s úsměvem a radostí v srdci.

Pokud i ty přemýšlíš nad zúčastněním se Crossny, neváhej, všichni tě přivítají s otevřenou náručí a úsměvem. 🙂

Verča Vařeková, účastnice akce