Spolčo VIP červen

Dne 17. 6. v Prostějově proběhla akce pořádaná MDP známá jako Spolčo VIP. Vše začalo odbytím šesté hodiny večerní v kostele Povýšení svatého kříže.

Dále po mši se účastníci přesunuli do prostor Cyrilometodějského gymnázia. Poté následoval volný program s občerstvením a čekání na hosta, a ten v zápětí dorazil. Hostem nebyl nikdo jiný než Josef Hovád. Bývalý jáhen od Povýšení svatého kříže, poté vysvěcen na kněze a dále působí už dva roky v Bystřici pod Hostýnem. Letos na začátku července odjede do Šumperka jako kaplan pro mládež.

Pepa si pro nás připravil krátkou přednášku o Novém zákoně. Přečetli jsme si společně příběh o bouři na moři a následně citoval vtipné kázání německého kněze, co se snažil mluvit česky. Hlavní myšlenkou celé přednášky bylo to, že se se všemi problémy a starostmi máme svěřovat Ježíši a s ním zvládneme vše a nemusíme se ničeho bát.

Celé spolčo se mi velmi líbilo a znovu mě posunulo dále ve víře a v životě a těším se až po letní pauze budu moct znovu přijít na další spolčo.

Marťa Vopalecký, animátor