Duchovní obnova 2022

Po roční pauze se letos opět uskutečnila postní duchovní obnova naší mládeže. Konala se tradičně v prostorách Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově. Hostem byl tentokrát Pavel Motyčka, učitel z Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži, který za námi dorazil, aby s námi otevřel téma každodenní život s Bohem.

Přednáška se skládala ze tří bloků, ve kterých jsme se bavili o tom, jak pracovat na svém vztahu s Bohem v době, která je pro nás jinak všední. Mezi jednotlivými bloky probíhalo silentium, což každému z nás vytvořilo ideální prostor pro rozhovor s Bohem i pro přemýšlení nad probíranými tématy. K těmto účelům nám sloužila i místní kaple. Po společném obědě (za který děkujeme Terezce a Kačce :)) za námi přijel i otec Strogan, který nám nabídl možnost svátosti smíření. Po skončení přednášky a prostoru pro diskuzi jsme se přesunuli do kostela Povýšení svatého Kříže, kde jsme společně prožili mši svatou. Pak už jsme se povzbuzeni a s hlavami plnými podnětů k zamyšlení vydali do svých domovů. 

Za sebe můžu říct, že pro mě letošní duchovní obnova byla velmi obohacující. Načerpala jsem spoustu dobrých myšlenek a povzbuzení do postní doby, ale i do svého duchovního života obecně. Děkuji panu Motyčkovi za velmi poutavá a obohacující slova a také animátorům, kteří akci zorganizovali. Myslím, že každého z nás povzbudila v tom, abychom (slovy pana Motyčky) Boha nehledali jen všude venku, ale především ve svém srdci.

Terezka Dostálová, účastnice akce