Crossna březen

V pátek 4. března v 18.00 jsme přijeli ke kostelu svatého Petra a Pavla ve Vřesovicích, abychom na místní faře cvičili písně ke mši svaté.

Do fary se nám dostat nepodařilo, jelikož klíče byly v kapse místního pana faráře, právě sloužícího mši. Po několika minutách hraní a zpívání písní na vřesovickém chodníku uprostřed ulice se však šťastně podařilo nacvičit písničky přímo v kostele, kde jsme pak v 19 hodin mohli prožít krásnou mši svatou.

Po mši svaté se nám konečně dostalo privilegia vstoupit na půdu vřesovické fary, která na první (i druhý) pohled působila jako velmi útulný rodinný domeček. Zde jsme si zahráli poněkud neobvyklou hru Ninja, která spočívala v odstraňování ruk protihráčů ze hry pomocí jediného pohybu, přičemž dotyčný, jenž pohyb učinil, musel ve své poloze setrvat, než opět přišla řada na jeho tah.

Měli jsme výborné občerstvení – vynikající čokoládovo-pudinkovou buchtu, kterou pro nás upekla animátorka Bětuška Rubanová, Tuc sušenky a brambůrky.

Když jsme dohráli společnou hru, rozdělili jsme se do skupin na diskuze. Naši skupinu – pro mládežníky věku 17 a méně – vedl Tom Dostál, za občasné podpory svého jmenovce Toma Pavelky. Diskutovali jsme na téma přátelství a všichni jsme se shodli, že přítel by měl mít následující vlastnosti: naslouchá nám a snaží se nás pochopit, pomáhá nám a radí, když to potřebujeme, prožívá s námi to, co se nám daří i co se nám nedaří, ale také nás dokáže napomenout nebo upozornit, když děláme něco špatného, něco, co by nám mohlo ublížit.

Věřím, že Crossna byla pro nás všechny přínosná. Bylo to milé a veselé setkání s vrstevníky našeho děkanátu.

Lucinka Rubanová, účastnice akce