Tábor Pačlavice

Stejně jako každý rok jsme měli na farním táboře téma. Letošní rok jsme byli malí detektivové, kteří pomáhají Sherlocku Holmesovi vyřešit případ ztraceného francouzského prince Luise de Bourbona.

Náš den vypadal zhruba takto. Každé ráno nás vedoucí vzbudili budíčkem, po kterém následovala rozcvička s hudbou. Po pořádném protažení následovala modlitba a pak snídaně. Kolem deváté hodiny byl nástup, kde jsme se dozvěděli něco o dopoledním programu. Většinou to byla etapová hra. Ta trvala až do oběda. Po obědě jsme měli do dvou hodin odpolední klid. Jako odpolední program byla etapová hra a jednou i vodní hrátky, které jsme si všichni moc užili. V pět hodin se začalo chystat na mši, při které nám vždy vedoucí i někteří táborníci předvedli povedené scénky k duchovnímu témátku dne. Po mši následovala večeře a večerní program. Ten se každý den lišil. Jednou byl táborák, další den jsme plnili úkoly, které by měl zvládnout každý správný detektiv. Nejlepší ale stejně bylo kasíno v Japonsku. Za vydělané peníze jsme si mohli u půvabných gejš kupovat různé odměny, nejčastěji sladkosti. 

Za celý tábor jsme procestovali čtyři země, abychom se nakonec dostali do Mexika, kam prince prohnaný Don Pedro unesl. První zemí, kterou jsme navštívili, byla Malajsie, kde jsme se seznámili s proslulým pirátem moří Sandokanem. Druhou zemí byly Spojené státy americké, kde jsme pomáhali Vinnetouovi a Old Shatterhandovi. Další zemí bylo Japonsko. Zde jsme se museli stát samuraji, abychom se dostali k císaři. Čtvrtou zemí byla Afrika, kde nám zlý náčelník zajal kapitány týmu. 

Celé pátrání byl boj s časem, protože kdybychom do soboty neuspěli, rozpoutala by se válka mezi Anglií a Francií. Princezna Elizabeth byla naší věrnou společníci při hledání jejího zmizelého snoubence a její hlášky nás vždy spolehlivě rozesmály. Prince jsme naštěstí osvobodili a Pedra poslali za mříže. Nakonec, k našemu nesmírnému zklamání, se princ odjel zotavovat do lázní, takže se svatba nekonala. Snad nám příští rok ukážou alespoň fotky ze svatby.

Tábor se nám moc líbil a hodně jsem si ho užily.

Mája Kumžáková a Lucinka a Bětuška Rubanovy, účastnice akce